Connect with us

Umum

”Selamat Tinggal Tunangku” – Ramalan Jangka Hayat Doktor Untuk Gadis Ini Tepat, Telah Pergi selepas 26 Hari Bertunang

Selepas dua minggu menjalani pembed4han akibat ketvmbuhan, Nur Jannah Jahari, 19, meningg4l dunia, tempoh tepat seperti yang diramal pihak doktor. Nur Jannah sebelum ini didianogsis mempunyai ketumbvhan di bahagian ov4ri dan ia telah merebak ke bahagian badannya yang lain. Susulan pembed4han itu pada 12 September lalu, pasukan doktor di hspital Johor Bahru, Johor, hanya memberikan tempoh dua minggu hingga sebulan jangka hay4t untuk Nur Jannah.

Sebelum ini, mStar telah menemubual tunangnya, Mohamad Aidil Haikal Nor Azman, 20, yang hanya mengetahui tentang peny4kit dan ramalan doktor mengenai Nur Jannah selepas mereka bertunang.

Menurut pemuda itu, dia amat terkilan dengan pihak hspital yang mer4wat tunangnya yang did4kwa g4gal mengesan peny4kit wanita itu lebih awal.

Aidil mengenali tunangnya Nur Jannah sejak kecil.

“Berita yang mengejutkan saya apabila doktor di sana mengesahkan ketvmbuhan yang dialami Nur Jannah telah pec4h dan mere4k di seluruh perutnya.

“Paling menyediihkan doktor memberitahu perkara itu selepas dia menjalani pembed4han.

“Memang buat saya terduduk. Sedih, terkilan semua ada. Memang saya sangat kecewa dengan pihak hspital kerana jika mereka cepat ‘detect’, mesti tunang saya masih boleh dir4wat,” jelasnya.

Dalam pada itu, berita kem4tian Nur Jannah telah dikongsi oleh salah keluarga keluarga terdekat Aidil di laman Twitternya pada Selasa.

“Salam semua, genap 24 September, Nur Jannah Jahari telah menghembuskan nafas terakhir sebentar tadi. Mohon semua doakan arw4h ditempatkan dalam golongan orang-orang yg beriman.

“Terima kasih buat semua yang mendoakan. Semoga Allah yang membalasnya,” tulis Nur Aina Nabila Abdul Aziz, 24.

Sebahagian netizen berkongsi simpati.

Tambah Nur Aina Nabila ketika dihubungi mStar, sepanjang dua minggu selepas pembed4han, arw4h menunjukkan perubahan positif dan mampu duduk.

“Dia kelihatan gembira dan boleh berborak dengan ahli keluarganya. Aidil memang sentiasa berada di sisi menjaga Nur Jannah. Namun kesihatannya merosot dua hari lepas dan tidak sedarkan diri. Doktor cuba bagi bantuan oksigen, namun dia gagal diselamatkan.

“Pagi ini arw4h selamat dikebvmikan di kampungnya di Simpang Renggam,” ujar Nur Aina Nabila.

Aidil dan Nur Jannah baru mengikat tali pertunangan pada 31 Ogos lalu dan merancang untuk mendirikan rumah tangga awal tahun depan. Sebelum bertunang mereka merupakan kawan baik sejak kecil.

Sumber : Mstar

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Title

Title

error: Content is protected !!